Tartásjavítás gyermekkorban

„A gyermekkor (óvodás, iskolás kor) a maga sokszínűségével a személyiség fejlődésének döntő időszaka, a későbbi felnőttkori karakter meghatározója.”

Tovább

Nyaki gerincsérv

A gerincsérv nem csak deréktájékon alakulhat ki, hanem gyakran előfordul nyaki szakaszon is, bár ennek ismerete kevésbé elterjedt. Tünetileg és kezelésében sok hasonlóságot találunk, mégis jobb szétválasztani a kettőt, mert más funkciókról van szó a derék és a nyaki mozgások esetében.

Tovább

Mi is az a primer nyiroködéma?

A nyirokrendszert felépítő nyirokerek, nyirokcsomók problémája, mely miatt a nyirokfolyadék elvezetése nem lesz megfelelő, és duzzanat, ödéma kialakulását idézik elő.

Tovább

A nyiroködéma terapizálható – mi is az a nyirokdrenázs?

A nyiroködéma a nyirokáramlás zavara nyugalmi állapotban, a szövetközti folyadék kóros felszaporodása, látható és érezhető szöveti duzzanat. Terápiája mindig egyénre szabott, amit az orvos a gyógytornásszal közösen határozza meg a beteg aktuális állapotát figyelembe véve.

Tovább

Nyiroködéma

Az emberi testben az artériás és vénás érrendszer mellett a harmadik keringési rendszer a nyirokrendszer. A szervezet egészére kiterjedő, egyirányú csatornarendszer nyirokszervekből, nyirokerekből (nyirokkapilláris, előkollektorok, kollektorok, nyiroktörzsek) és nyirokcsomókból álló hálózat.

Tovább

Nyirokmasszázs, nyirokdrenázs

Dr. Emil Vodder dán masszázsterapeuta és felesége kutatásaik során az 1930-as években fejlesztették ki a finom, gyengéd, ismétlődő, körkörös, nyomó-simító a nyirokerek mentén masszázsfogásokra épülő, a vér- és nyirokkeringést aktivizáló, holisztikus szemléletű nyirokdrenázst, nyirokmasszázst, mely alkalmazható a dekoltázs, arc, mellkas, has, hát, csípő és a far, láb, kar területein.

Tovább

A porckorongok élete

A porckorongok két szomszédos csigolya között elhelyezkedő képletek, amelyek legfontosabb feladata a gerinc mozgékonyságának biztosítása.

Tovább

A nyiroködéma kezelése

A már kialakult nyiroködéma kezelése, ha korrekt kezelést és eredményt szeretnénk elérni, sokrétű, nem korlátozódik csak a nyirokfolyadék kézi fogásokkal történő elvezetésére. A Komplex Fizikális Ödématerápia (KPE) név jól kifejezi a terápia összetettségét.

Tovább