Dévény-módszer

A Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszer (DSGM) néven levédett, a minden eddigi mozgásrehabilitációtól eltérő és új szemléletre épülő rendszer, a mozgáskorrekció alapvetően új megközelítése Dévény Anna, gyógytornász nevéhez fűződik.

Tovább

Bobath-módszer

A Bobath-módszer Dr. Karel Bobath neurológus és Berta Bobath gyógytornász nevéhez fűződő, a korai agykárosodás okozta mozgásrendellenességek esetében alkalmazott mozgásterápiás eljárás.

Tovább

Katona-módszer

Dr. Katona Ferenc, ideggyógyász, fejlődésneurológus és munkacsoportja által kidolgozott terápia a Katona-módszer (neurohabilitációs tréning), mely az eltérő, kóros irányú idegrendszeri fejlődés mozgásterápiája.

Tovább

Maitland manuálterápia

A Maitland manuálterápia az ideg-, izom-, ízületi-rendszer diszfunkcióinak vizsgálatára és kezelésére alkalmas angloausztrál módszer.

Tovább

Schroth módszer

A háromdimenziós scoliosis terápia, a Schroth terápia a gerincferdülés egyik leghatékonyabb konzervatív kezelési módszere, melyet a német Katharina Schroth saját tapasztalatai alapján kísérletezett ki az 1900-as évek elején.

Tovább

Mulligan manuálterápia

A Mulligan manuálterápia nevét kidolgozójáról, az új-zélandi gyógytornász, Brian Mulliganről kapta, aki egy megrándult ujjú fiatal beteg esetéből kiindulva fejlesztette, dolgozta ki módszerét.

Tovább

Terrier-módszer

A Terrier- módszer egy reflexterápián alapuló manipulatív masszázs, a gerincoszlop- és a perifériás ízületek terápiája, melyet Dr. med. J. C. Terrier reumatológus, a manuálterápia és a rehabilitáció szakorvosa fejlesztett, dolgozott ki.

Tovább

Tanzberger- módszer

A Tanzberger módszer a vizelet és a székletinkontinencia kezelésének terápiája, melyet több éves tapasztalat által a német származású gyógytornász, Renate Tanzberger dolgozott ki.

Tovább

Bowen Technika

A Bowen Technika (Bowtech) Thomas A. Bowen ausztráliai gyógyító, autodidakta nevéhez fűződik, mely egy kímélő, dinamikus izom és kötőszövet kezelési módszer.

Tovább