100 éves a Schroth terápia

Katharina Schroth, Németországban, Drezdában született 1894. február 22-én.  Ő maga is gerincferdülésben szenvedett, éves korában korzett kezelést is kapott. A saját hátán kísérletezte ki módszerét, egy funkcionálisabb kezelési modellt alakítva ki magának. Egy léggömb ihlette ötlet alapján megpróbálta a saját mellkasának besüppedt (konkáv) oldalait tükör segítségével kontrollálva kikorrigálni, kiemelni. Emellett a görbület ellenkezőjét is megpróbálta elérni, „tükrözni” , túlkorrigált mozdulatok segítségével. 
 

Tovább

Interjú covid intenzíven kezelő gyógytornásszal, Szendrő Gabriellával

"Ami egy egészséges embernek banális és ösztönös, azt egy kórházban fekvő covidbetegnek mind újra kell tanulnia: önállóan levegőt venni, kiülni az ágy szélére és megtenni néhány lépést – a járvány a gyógytornászokra is extra terheket ró és extra figyelmet irányít."

Szendrő Gabriella gyógytornásszal, a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága nemzetközi bizottságának tagjával beszélgetett a Forbes Magazin.

Tovább

Schroth terápiás hospitáló nap - magasabb szintű továbbképzés a scoliosis kezelésében

Mi, gyógytornászok folyamatosan továbbképezzük magunkat. Új módszerek, mélyebb tudás, szakmai érdekességek, ezek nélkül mit sem ér a szakma. Egy-egy képzés után belevetjük magunkat a munkába és gyűjtjük a tapasztalatokat. De milyen jó is lenne néhány héttel később újra átbeszélni ennek tükrében az oktatóval a kérdéseinket?

Erre ad lehetőséget a Schroth terápiás hospitáló nap - Neked!

Tovább