Néhány szó a kismamatorna kapcsán

A kismamatorna szükségességéről megoszlanak a vélemények a várandós anyukák körében. A kismamák egy része nagyon komolyan veszi, szinte „megszállottan” jár tornázni és pontról-pontra betartja a gyógytornász, valamint a többi szakember szakorvos, szülésznő, védőnő tanácsait. Más részük a szakorvosi javaslat ellenére sem figyel erre, felesleges időtöltésnek tartja.

Tovább

Gyógytornász vizsgálat?!

Mikor és mennyit fog javulni? - a kérdés szinte elsőként vetődik fel amikor a páciensek hozzánk fordulnak. Miután a több szakember véleményét meghallgatott, joggal összezavarodott ember nem találja a számára legmegfelelőbb megoldást, nem csoda, hogy bizalmatlan a többitől esetleg ismét eltérő, új véleménnyel szemben. A történet nem ritka, bármiféle betegség esetében sem, valószínűleg találkoztunk már vele mindannyian.

Tovább

Jaj, a vádlim!

Mindannyian ismerjük az érzést, mikor éjszaka nyugalmi helyzetben, vagy sportolás közben fájdalmasan feszülni kezd, majd görcsbe rándul a vádlink. A háttérben bizonyos nyomelemek, - kálcium, magnézium - hiánya, továbbá a sportolás előtti megfelelő bemelegítés elmulasztása állhat.

Tovább

A félbeszakadt mozdulat - hátfájdalom a mindennapokban

Sokan ismerhetik már a tipikus “úgy maradtam” fájdalmat, ami előszeretettel a lehető legrosszabbkor talál meg minket. De a hátfájdalmak területén sorolhatnánk még többféle, rövid nyillaló vagy elhúzódó, évekig jókedvünket beárnyékoló megjelenési formákat. Egyszóval a gyakoriság és a sokszínűség nem ismer határokat.

Tovább

Lépjünk csak vissza

26 csont, 22 ízület, 19 izom, 107 szalag az anatómiai számadatokat tekintve. De sokkal több ő, egy biomechanikai csoda, ami az év háromszázhatvanöt napján segíti lépteinket, a lábunk.

Tovább