Teniszkönyök, golfkönyök

A teniszkönyök és golfkönyök leginkább a sportrehabilitáció tárgykörébe tartozó, gyakori kórképek. Talán elnevezésükből adódóan sokan tévesen úgy gondolják, hogy csakis sportolók vannak kitéve ilyen fokozott igénybevétel okozta íngyulladásoknak.

Tovább

Az ülő munka ártalmai

Napjainkban általánossá vált az ülő életmód, mely hosszú távon a mozgásszervrendszerünk, a test számos területének túlzott igénybevételéhez vezet. Az ülőmunkának köszönhetően nemcsak a gerinc károsodik, hanem az izmok, inak, ínszalagok és az idegek is. Kiváltképpen veszélyeztetett az ujjak, csukló, vállöv, nyak, tarkó, derék és a hát területe.

Tovább

Sportsérülések megelőzése

A sport, a testmozgás az egészséges életmód egyik alappillére, mely nemcsak a testnek jó, hanem a közérzetet is javítja. Az sportolás célja az, hogy úgy mozogjunk és fejlődjünk, hogy közben ne sérüljünk meg, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni a sportsérülések megelőzésére, elkerülésére.

Tovább

Térd keresztszalag sérülés

A térdízület szervezetünk legnagyobb és legbonyolultabb ízülete, mozgásának iránya és mértéke viszont elég korlátozott. A térd fő mozgása a hajlítás (flexio) és nyújtás (extensio).

Tovább

A leggyakoribb futballsérülések

A labdarúgás a legnépszerűbb sportok egyike. Napjaink futballistái nagy terhelésnek vannak kitéve, aminek következtében a sérülésveszély is nagyobb. Elég egy hirtelen mozdulat, mely következtében zúzódás, ficam, törés, szakadás és rándulás is kialakulhat.

Tovább

A mozgásszegény életmód

Modern társadalmunk egyik sajátossága a kényelmes, mozgásszegény életmód, mely számos krónikus betegség kialakulásáért felelős.

Tovább

Izomsérülések

Izomsérülések az esetek többségében sportsérülések kapcsán jönnek létre. Hirtelen, vagy fékezéssel járó mozdulatoknál a a túl feszülés és a szakadás nem ritka következmény.

Tovább

Kompressziós terápia nyiroködéma esetén

A nyiroködéma esetében alkalmazott gyógymód, a Komplex Fizikális Ödématerápia, a KPE módszer négy alapelemből, a manuális nyirokdrenázsból, a kompresszióból, a nyirokkeringést serkentő tornából, a bőrápolásból áll.

Tovább