Korzett, vagy nem? - lebegés egy láthatatlan határon

Ki ismer magára ezt olvasva?

Egész pontosan behatárolható, mérhető, leírható – legalábbis statisztikai oldalról.

„20 Cobb foktól (a gerincferdülés mértékének egysége) korzett hordása szükségeltetik.”

Ez áll a tankönyvekben és ezt mondta az orvos amikor azon a reggel még jónak induló napon ott állsz a gyerekkel a rendelőjében.

Hihetetlen, hogy még mindig vannak akik képesek ilyenkor csodákra várni. Hát... meglátjuk majd fél év múlva a röntgenen, kaptunk egy kis haladékot.

Mire fel?

Karba tett kézzel várod, hogy valami csoda folytán tényleg nem fog tovább romlani a gyerek háta? Kicsit már most is púpos, de ez még belefér???

Valószínűleg nem láttál még könnyes szülői arcokat amikor a következő kérdést hallják: Miért nem jöttek hamarabb?

Vagy Te is azok közé tartozol, mint Amerikában, ahol sok helyen a „megvárjuk amíg elromlik aztán megoperáljuk” a divat? A Te gyerekedet? Azt az édes kis csacsogót? Akit nemrég még a karodban tartottál, úgy vigyáztál rá?
Fémrúddal a hátában???

Félreértés ne essék, nem a „Sohasem operációt” - oldalon állok. A tudomány csodája az amit ott a műtőben ezek az ovosok elkövetnek, minden tisztelet az övék!

De kérem, ezt a lehetőséget hagyjuk meg arra az eshetőségre, amikor már semmi nem segített. Te megpróbáltál mindent? Időben ébredtél?

Térjünk vissza az első mondathoz a 20 Cobb fokkal. Igen, fokokban mérik ezt a gerincferdülést. Ha pedig Te a határokon táncolsz és 18, 20,, 24 környéki számokat olvasol a röntgenleleteden, szerencsésnek mondhatod magad!
Mert MÉG vannak esélyeitek!
Sőt! Nagy esélyeitek vannak! Hogy megússza a gyerkőc a korzetthasználatot, hogy még véletlenül se jusson el a műtőasztalig.

De van egyetlenegy kitétel!
Tornáznia kell!

Hogyan? Intenzíven!

Ugyanis a javuláskulcsa a ráfordított időben rejlik. Ez érvényes a napi tornára és az intenzív hetekre is. Hogyan csinálják ezt Németországban, a hatékony gerincferdüléskezelés (Schroth módszer) szülőhazájában? A gerincferdültek beköltöznek a Schroth Klinikára négy hétre és napi átlagosan 6 órában csak a gerincproblémájukkal foglalkoznak.
A lehetőség külföldiként Neked is adott, várnak, de a hazai biztosító ehhez nem ad támogatást, így egy millió forint környéki összeggel kell számolnod, illetve tudnod kell a nyelvet.

Azért, hogy ez az intenzív gerincferdülés kezelési lehetőség Neked is elérhető legyen, felépítettünk a klinika mintájára egy programot, ami évek óta jól működik. Napi 5x45 perc kezelésen vehetsz részt annyi héten keresztül, amennyit választasz. A program Horvát Krisztina, a Schroth Klinika tanárának szakmai felügyelete alatt történik. Az ár pedig idehaza is elérhető.

Rajtad áll, hogy mi lesz a gyermeked gerincével!

Intenzív gerincferdülés kezelés