Bowen Technika

A Bowen Technika (Bowtech) Thomas A. Bowen ausztráliai gyógyító, autodidakta nevéhez fűződik, mely egy kímélő, dinamikus izom és kötőszövet kezelési módszer.

Ez a módszer egy lazító kezelés, mely stimulálja a szervezet saját gyógyító energiáit, erőforrásait, különböző fogásokra, nyomásokra épülve. A fájdalommentes nyomások, fogások sorrendje és pontjai, helyei meghatározottak, a felső kötőszövet szintjén folynak. A kezelés során a beteg a lehető legkényelmesebb helyzetben a hasán vagy a hátán fekszik vagy ül. A mozdulatok között bizonyos időközönként szüneteket tart a terapeuta a fogadott impulzusok feldolgozása érdekében. Eredményesen hat a kötőszövetben keletkezett keményedések, letapadások enyhítésére, helyreállítására, javítja a vér- és a nyirokkeringést, az anyagcserefolyamatokat, a szervezett működését zavaró káros és méreganyagok kiválasztódásával, kiürülésével, megszünteti az izmok feszültségeit, stimulálja az idegeket és tisztítja a meridiánokat.

A Bowen Technika alkalmazható ízületi problémákra, sportsérülések, teniszkönyök, fejfájás, allergia, asztma esetén, a szülészet területén, pszichoszomatikus panaszok, mozgáskorlátozottság esetében, a terhes- és csecsemőgondozásban, belgyógyászati, orthopédiai, sebészeti és idegrendszeri problémák körében, illetve az operációk utáni rehabilitációban, bármilyen életkorban, az újszülötteken, gyermekeken, kismamákon, öregeken, sportolókon, illetve akut és krónikus betegeken.