Honnan az InGeR? - Intenzív gerincferdülés Rehabilitáció

Az InGeR Programban a Schroth Klinika bent fekvő módszerét alapul véve, bejáró lehetőséggel biztosítjuk a gerincferdüléssel hozzánk érkezőknek azt a terápiás időintenzitást ami a betegség javulásához az egyik elengedhetetlen feltétel.

Gyermekkoromban gyógytornára kellett járnom gerincferdülés diagnózissal. Akkor határoztam el, hogy bármi leszek, csak gyógytornász nem. Az életem azután tulajdonképpen a véletlen folytán mégis ide sodort, aminek mostanra már nagyon örülök. A diploma után hosszú ideig Németországban dolgoztam, ahol lehetőségem nyílt a gerincferdülteket kezelő Katharina Schroth Klinikával, a módszerrel szorosabb barátságot kötni. Behoztam Magyarországra a háromdimenziós gerincferdüléskezelési módszert, a Schroth terápiát, amit azóta is oktatok gyógytornászoknak, orvosoknak, főiskolai és diploma utáni képzés formájában. Több mint 10 év kemény munkája után a klinikával való szakmai kapcsolatunkat komolyabb formában is elismerve, kineveztek a Schroth klinika hivatalos magyarországi instruktorává. Az oktatással a hazánkban dolgozó gyógytornászok kezébe szeretném adni azt a lehetőséget amit annak idején én németországi tanáraimtól kaptam, a gyógyítani tudás lehetőségét.

2004, a hazaérkezésem óta hosszú idő telt el, több ezer beteget elláttunk a Scolinea rendelőben. A sok-sok éves tapasztalat ezen a területen egy biztos alapokon álló szakmai hátteret biztosít a betegek gyógyulásához, amit folyamatos külföldi továbbképzésekkel bővítünk. Szeretném elérni, hogy a hazai gerincferdüléskezelés a helyére kerüljön és ennek következtében a beteg gyermekek, felnőttek a lehető legjobb terápiában részesülhessenek. A velük való közös munka sikere után a javulás elérésekor a mosolyt látni az arcukon számomra a legnagyobb öröm, ilyenkor azt gondolom, ezért érdemes!

Az InGeR Programban a Schroth Klinika bent fekvő módszerét alapul véve, bejáró lehetőséggel biztosítjuk a gerincferdüléssel hozzánk érkezőknek azt a terápiás időintenzitást ami a betegség javulásához az egyik elengedhetetlen feltétel. Az órák egyéni kezelés formájában zajlanak, így abszolút mértékben tudunk figyelni az egyéni eltérésekre. Az időtartam napi 5x45 perc, a Schroth módszerre alapozva, ami elsőre soknak tűnhet, de nem fitness órákról beszélünk. A kezelések a maximális fokú korrekciókról szólnak mind passzív (gyógytornász által kivitelezett), mind aktív formában.

A kezelés részét képezik:

- manuálterápia
- lágyrésztechnika, nyújtási technikák
- melegkezelések - Schroth terápia

Kinek ajánlott?

Hat éves kortól (szülői felügyelettel) idősebb korig (65 éves kor felett egyéni elbírálás szerint).

Időpontok

A programban minimum egy hét (5 nap) vehető igénybe. Több hét igénybevétele esetén egyéni tanácsadást biztosítunk a hetek számának és beosztásának meghatározásához. A napi időbeosztás egyénileg történik a páciens igényeinek megfelelően.

Várható változások

A program ideje alatt fotóval és a gerincferdülés speciális méréseivel történő alapvizsgálatot és kontrollt végzünk. Ideális esetben már egy hét leforgása alatt tapasztalható a külső testkép látványos javulása, valamint pácienseink szubjektív, pozitív változásokról számolnak be a fájdalom, mozgékonyság és erőnlét tekintetében.
Inger program- intenzív gerincferdülés rehabilitáció