Hogyan döntsd el, hogy a gerincferdülés kezelését melyik Schroth tanfolyamon tanuld meg?

Ha már eldöntötted, hogy szeretnéd megtanulni az eredeti Schroth módszert, több választásod is van erre vonatkozólag. Először is el kell döntened, hogy németországi vagy magyarországi tanfolyamot választasz.

Ha Németország mellett döntesz, fel kell venned a kapcsolatot a Schroth Klinikával és be kell jelentkezned. Gondolkodj előre, a várólistás felvétel néha egy év is lehet! Az alábbi link alatt találod a klinika információit.

Asklepios Katharina Schroth Klinika

Kontakt: Frau Mahler Edelgard
e.mahler@asklepios.com

Ha a magyarországi tanfolyamot választod, két lehetőséged van. Az egyik, a németországi Klinikával szervezett tanfolyam, a Katharina Schroth szerinti Háromdimenziós Scoliosis Terápia , a másik a Modern Scoliosis Terápia Schroth szerint tanfolyam.

Mi különbség a két tanfolyam között?

A „Modern Scoliosis Terápia” (MST) tanfolyamot 13 éve vezetem, mára már elég sok területet lefedtünk az országból, rengeteg gyógytornász jött vidéki városokból is. A kezdetekkor megfogalmazott célom, hogy a magyarországi gyerekek is hozzájuthassanak a módszerhez, nagyon jól halad, hála a sok érdeklődő és szakmaszerető gyógytornásznak akik elvégzik a tanfolyamot, majd dolgoznak is a témában.

A scoliosis kezelésében eltöltött éveim alatt a németországi Schroth Klinika regionális magyarországi instruktorává választottak és ezóta hivatalos engedéllyel oktathatom ugyanazt a tanfolyami tananyagot ami a klinikán is megy. Folyamatos szakmai kapcsolatban vagyunk a klinikával, a tanításkor leadott tananyag minden esetben a legaktuálisabb. Csak ezzel a továbbképzéssel kaphatod meg a Schroth Terapeuta címet, ami nemzetközileg is elismert.

Ha pontokba szedve szeretnéd látni, mégis mi alapján dönts a két tanfolyam között, az alábbiakat ajánlanám, hogy olvasd át alaposan.

A két tanfolyam alapjaiban nagyon hasonló, természetesen, mivel mindkettő a Schroth módszert ismerteti és tanítja meg Neked. Az első, szembetűnő különbség a nemzetközi oklevél amit a nemzetközi tanfolyammal kaphatsz meg, az MST-vel nem. Át kell gondolnod, szóba jöhet-e neked például külföldi munkavállalás, ez esetben mindenképp a nemzetközi tanfolyamot ajánlanám. A tananyagot és a részleteket illetően a következők a főbb különbségek:

MST:

- több altéma (különleges kezelést igénylő esetek)
- több saját tapasztalat és a rájuk épülő feladatok
- több információ az operációs tornáról
- nem ad terapeuta képesítést, alacsonyabb árkategória
- legközelebbi időpont: 2017.05.12-14., 05.26-28.
- bővebb információ:
schroth.hu

HDST:

- darabszámban több Schroth feladat (több nap)
- több manuális technika
- több légzéstechnika
- Schroth terapeuta képesítést ad, magasabb árkategória
- árában jóval kedvezőbb mintha Németországba mennél, mégis ugyanazt a képesítést kapod, plusz ingyenes hospitálási lehetőséget a Schroth Klinikán
- legközelebbi időpont: 2017.10.18-22., 2017.11.08-12.
- bővebb információ:
schroth.hu

Bármelyiket is választod, garanciát vállalok Neked:
- Nem fogsz úgy hazamenni a tanfolyam végén, hogy nem érted a tananyagot, a tanult mozdulatokat páciensek segítségével sajátíthatod el.
- A tanfolyam befejezését követő napon fogsz tudni a módszerrel szakmai biztonsággal dolgozni.
- Olyan tananyagot kapsz amelynek segítségével át gondoltan, szisztematikus módon dolgozhatsz.

Várlak szeretettel, hogy együtt tanulhassunk a gerincferdülés hatékony kezeléséért!