Szegény családba született? Veszélyben az ingyenes gyógyítás

- Idén jelentősen csökkentek a Dévény Anna Alapítvány bevételei, így veszélybe került a nehéz anyagi körülmények között élő családok szülési sérült gyermekeinek ingyenes gyógyítása - közölte ma sajtótájékoztatóján Dévény Anna Batthyány-Strattmann és Prima Primissima-díjas gyógytornász, mozgáspedagógus.

Tovább

LBT Sportsérülés Kvíz

A független SPORTORVOS PORTÁL és az LBT Kft. nyereményjátékot indít. A lenti kvíz 5 kérdésének helyes megválaszolói közül 3 játékost kisorsolunk, akiknek az LBT Kft. díjmentes lábvizsgálatot végez és egyénre szabott sportbetétet készít. A betétek ára 15990 - 24990 Ft között mozog.

Tovább

Bringás-specifikus törzserősítés 2. rész

A kerékpározás során is használt deréktáji stabilizáló izomzat fejlesztésének fontosságáról szóló cikksorozatunk második részében most ahhoz próbálunk segítséget nyújtani, hogy olvasóink „magukra ismerjenek”, sikerüljön azonosítani azokat a kellemetlenségeket, melyek akár vele is előfordultak már. Innentől már csak egy lépés, hogy tehessünk is annak érdekében, hogy minél könnyedebbé tehessük a tekeréseket vagy minél hatékonyabbá az edzéseket…

Tovább

Bringás-specifikus törzserősítés 1. rész

Tavaly ilyenkor egy felmérés elkészítésében kértük olvasóink és más portálok bringázó olvasóinak segítségét, aminek eredményeit felhasználva, kombinálva elektromiográfiás laboratóriumi méréssel sikerült rávilágítani a tipikus, egyes bringásoknál előforduló derékfájás gyökerére. A végső cél egy speciális gyakorlatsor összeállítása volt, kimondottan kerékpárosoknak, amit érdemes beépíteni az alapozásba, megkímélve magunkat így esetleges kellemetlenségektől a szezonban.

Tovább

Versenysportoló gyerekek - csak óvatosan!

A gyermekeket érdemes minél előbb megismertetni a legkülönbözőbb sportágakkal, ezzel elősegítve azt, hogy megszeressék a mozgást. A korai sportolásra nevelésnek számos előnye van; a sportoló gyerekek sokat tesznek egészségükért, emellett kitartást, önfegyelmet és a stresszhelyzetek kezelését sajátíthatják el sportolás közben. Azok a gyerekek, akik mindezt versenyszerűen teszik, különleges odafigyelést igényelnek, mivel a túlzásba vitt, megerőltető edzések komoly veszélyeket is tartogathatnak. Az alábbiakban Dr. Jókay Kinga gyermekorvos hívja fel a figyelmet a lehetséges kockázatokra, valamint a megelőzés fontosságára.

Tovább

Kié lesz az "Év Anyavállalata" díj 2012-ben?

“A gazdagmami.hu 2012-ben harmadik alkalommal osztja ki az “Év Anyavállalata” díjat annak az anyának, aki gyermekek mellől is legnagyobb teljesítményt nyújtva építette fel cégét.” Erre a pályázatra a Scolinea Gyógytorna vezető gyógytornásza, Horvát Krisztina is eljuttatta jelentkezését.

Tovább

Szívbetegeknek gyógytorna egy életen át

A kardiológiai rehabilitáció nagy jelentőséggel bír a sikeres szívműtét illetve a kardiológiai beavatkozások eredményeinek hosszú távú megőrzésében, az érelmeszesedés rosszabbodásának megakadályozásában. A rendszeres testmozgás kedvezően befolyásolja a vérnyomást, cukorbetegséget, a koleszterinszintet, javítja a betegek fizikai és lelki állapotát. Mindezzel hozzásegíti a betegeket a hatékony életmódváltáshoz.

Tovább

Új nőgyógyászati módszer a harkányi gyógyfürdőben: balneoterápiával kombinált gát és kismedencei gyógytorna

A speciális női torna elvárható eredményességét szinergista módon fokozza a balneoterápia (gyógyvíz, iszapnadrág kezelés). A harkányi nőgyógyászati kombinált kezelés indikációs területei: nőgyógyászati süllyedéses kórképek (társuló inkontinenciával, vagy nélküle), vizelet-, széklet inkontinencia, a változókor okozta rendellenességek.

Tovább