Így előzheted meg a csontritkulást

A csontritkulás az egyik olyan probléma, amely nem csak az idősebb korosztályt érinti, bár általában így gondoljuk. Azonban már fiatalabb korban is kialakulhat, ha nem figyelünk oda eléggé. Ezért érdemes megfogadni pár tippet, hogy minél később jelentkezzenek a tünetek.

Tovább

Babamasszázs

A babamasszázs több ezer éves múltra tekint vissza, egy olyan hatékony és természetes technika, mely segítségével pozitívan tudunk hatni a kicsik testi – lelki fejlődésére. Az érintés, a testkontaktus az egyik legfontosabb kommunikációs csatorna a szülő és gyermeke között, így a masszázs a fiziológiás hatásokon túl erősíti az érzelmi kötődést, segíti az egymásra hangolódást, a baba jelzéseinek jobb megértését.

Tovább

Gyakorlatok derékfájás ellen

Ha az egész napos ülőmunkától vagy a rossz testtartástól önnek is gyakran fáj a háta, dereka, érdemes felkeresnie egy gyógytornászt. Addig is megmutatunk néhány egyszerű tartásjavító gyakorlatot, amit bárki elvégezhet akár az irodában is.

Tovább

Télisport-termékek az LBT-től

A tél a síelés időszaka. Ám könnyen vége lehet a téli mulatságnak, ha nincs hozzá megfelelő védőfelszerelés. A sportrögzítők, ortézisek, kompressziós sportzoknik és sportbetétek védik a lejtőn száguldó síelőt, korrigálják a szokatlan terhelést, ugyanakkor növelik a teljesítményt.

Tovább

A csonttörések ellátása

Késő ősszel és télen a szánkózó, korcsolyázó gyerekek és a csúszós járdán eleső idősek tipikus sérülése a csonttörés. Mit tegyünk az orvosi segítség megérkezéséig? Mire számíthatunk az orvosnál?

Tovább

Hét tünet, aminél azonnal hívjon mentőt - az életébe kerülhet

Véget ért a Stroke - Ne késlekedj kampány színházjáró körútja. Korábban Eperjes Károly mellett Esztergályos Cecília, Tordy Géza - a Nemzet színésze - is részt vett figyelemfelhívó kampányban, mert úgy látták, a színészeknek példát kell mutatniuk és élére kell állniuk az ilyen és hasonló kezdeményezéseknek.

Tovább

Kismamatorna: mit válasszak?

Végre vége az első trimeszteri émelygésnek, és a (majdnem) kirobbanó formánk mellé megszületik a vágy, hogy mozogjunk. Ám gyorsan kiderül, nem is olyan könnyű eligazodni a kismamáknak szánt foglalkozások között.

Tovább

Sportsérülések megelőzése

Fontos szem előtt tartani, hogy a sportolók sérülései nem csak a teljesítményt befolyásolják, hanem jelentős szociális és gazdasági problémát is jelentenek. A sérülések elsődleges kezelésének költsége több mint 36 milliárd USD évente, ami nem tartalmazza a munkából és a mérkőzésekről való hiányzásból fakadó költségeket.

Tovább

A stroke előre jelzi érkezését

Egyre többen, így hazánk híres színészei is úgy érzik, valóban sokat tehetnek saját és mások egészségének megőrzése érdekében. Kötelességüknek tartják csatlakozni azon országos kezdeményezéshez, amely felhívja a lakosság figyelmét a szélütés megelőzésének fontosságára. A művészek mellett az orvosok, mentősök, politikusok is csatlakoztak a "Ne késlekedj - Minden perc számít" országos kampányhoz.

Tovább

Költséghatékony a csontritkulás terápiája

Költséghatékony a csontritkulás terápiája - A gyógyszerszedésben azonban kitartónak kell lenni! A csont- és izületi betegségekkel foglalkozó szakmai társaság elnöke (Magyar Osteoporosis és Osteoarthológiai Társaság, MOOT) sajtótájékoztatón ismertette a csontritkulás elleni küzdelem elmúlt 20 évben elért eredményeit és felhívta a figyelmet az oszteoporózissal élő emberek terápiáhűségének jelentőségére.

Tovább