Egyre több a sportsérülés

A teljesítménysportban a terhelés, az elvárások és a tét folyamatos növekedésével, a szabadidős sport területein viszont a felkészületlenség, a túlvállalás és a nem körültekintően megválasztott sporteszközök használatával magyarázza Dr. Hidas Péter, az Országos Sportegészségügyi Intézet, azaz a „Sportkórház” sebész főorvosa a sportsérülések világszerte, így Magyarországon is folyamatosan növekvő számát.

Tovább

Bárhol a világon lehet dolgozni ezzel a diplomával

A kórházaknak mindmáig nem éri meg fizioterapeutát alkalmazni, pedig a gyógytorna akár bevételt is termelhetne a kórházaknak – mondja a Medical Tribune-nek adott interjúban dr. Horváth Mónika. Az egészségügyi szakmai kollégium mozgásterápia és fizioterápia tagozatának és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara Fizioterápiai Tanszékének vezetőjével a szakma presztízséről és helyzetéről beszélgettünk.

Tovább

Osteoporosis Világnap 2013. október 20.

A csontritkulás napjainkban már nem csak a betegek problémája, hanem gyakorisága és költségei miatt elsőrendű gazdasági és társadalmi kérdés is. Magyarországon ma becslések szerint a népesség tizede, mintegy 900 ezer ember szenved oszteoporózisban, de csak a combnyaktörés szövődményeinek következtében évente 5-6 ezer ember hal meg.

Tovább

Egészség- és mozgásfesztivál a Millenáris parkban

Húsz színpadon több mint 200 programmal várja az érdeklődőket a FitBalance egészség-, mozgás- és fitneszfesztivál szeptember 29-én a Millenáris parkban, ahol az egyszerre fekvőtámaszozás világrekordjának felállításában is részt vehetnek a látogatók.

Tovább

A gyógytornász-társadalom színe-java Nyíregyházán

Három napon át Nyíregyháza a házigazdája a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága IX. Kongresszusának és 4. Pre-Kongresszusának. Illusztris vendégek emelik a rendezvény rangját. Látogatásuk alkalmával nyomatékosították: hasznosnak ítélik meg a jelenlétüket, hiszen tapasztalatot tudnak cserélni, illetve fogékonyak és szívélyesek a szervezők, valamint a kongresszus résztvevői.

Tovább