A 10 leggyakoribb hiba amit a gyógytornász a scoliosis kezelésében elkövethet

A terápia hosszú, az út rögös, érdemes odafigyelni!

1. Nem elegendő elongáció – Az elongáció az egyik legelső és legkézzelfoghatóbb módja a felegyenesítésnek. Ha nem a maximális mértékben alkalmazod, a korrekciós határ alatt dolgozol a beteggel, ami nagymértékben csökkenti a hatékonyságot.

2. Hypokyphosisba dolgozol – Egyben visszautalva a fentiekre, a maximális elongáció mellett vigyáznod kell arra, hogy ez a mozdulat automatikusan a hypokyphosis irányába viszi a gerincet a th. szakaszon. Dolgozz ellene a tanult korrekciókkal.

3. Helytelen korrekciós irányok alkalmazása – Vigyázz, ez direkt rontó hatással van a görbületekre. Ha a terápia alatt nem látsz esztétikai javulást, keress hibát a beállításokban.

4. Túl kevés a görbület nyitása – Helyezz nagyobb hangsúlyt a deflexiós irány elérésére, kiemelkedően fontos a hosszú távú javuláshoz.

5. Túl gyenge gyakorlatok – Dolgozz a maximális terhelhetőség szintjén. A „tornázgatás” nem elég a javulási eredmények eléréséhez.

6. Manuális korrekciók hiánya – Végzel manuális korrekciókat? Passzív és vezetett aktív módon alkalmazd a manualitást a kezelésben a jobb és gyorsabb eredmények eléréséhez.

7. Lágyrészkezelések hiánya – Kezeled a lágyrésztechnika módszereivel az aszimmetrikusan elváltozott izomzatot? Tudod, a konkáv oldalakra fokozott figyelmet kell fordítanod!

8. Páciensvezetés – Szétcsúszott kezelés? Időről időre vannak el-, és feltűnő páciensek a tornatermed körül? Fordíts nagyobb gondot a páciensvezetésre és az információátadásra. A néha, randomszerűen végzett kezelések nem vezetnek eredményre.

9. Túl kevés a tornára szánt idő? Informáld a páciensed. Az eredmény csak korrekt munkával érhető el.

10. Szülői segítség hiánya – Beszélj a szülőkkel és állítsd a támogató oldalra őket. Mind a páciensnek, mind a hosszú távú terápiának szüksége van az ő támogatásukra.