„Egyenes út a gerincferdüléskezelésben”

Modern Scoliosis Terápia továbbképzés gyógytornászoknak, orvosoknak

A scoliosiskezelésben napjainkban a leghatékonyabb, nemzetközileg is nagy elismerést kivívott metódusnak a Schroth módszer bizonyul. Schroth aszimmetrikus kiindulóhelyzetekre építve caudaltól cranialisan a scoliosis struktúrális adottságainak határáig húzódó aktív korrekciót alkalmaz. A háromdimenziós kezelés proprio-, és exteroceptív impulzusokkal, a scoliotikus légzésmechanika korrekciójával és feed-back segítségével (gyógytornász és tükörkontroll) építi át a korrigált tartási sztereotípiát a mindennapokba is.

Hogy mi a siker titka?

Ha figyelembe vesszük az időarányt a scoliotikus tartás (napi 24 óra) és a korrigált tartás (torna – talán heti 2x1 óra) között, könnyen ráébredhetünk, hogy ennél több gyakorlásra van szükség az esetlegesen évek óta fennálló tartáskárosodás befolyásolásához, csökkentéséhez. A sikeres terápia nem nélkülözheti a korai felismerést, a célzott, aszimmetrikus tornát, a páciens motiváltságát, szorgalmát, a szülők segítségét és így tovább. A terápia komplex, mint maga a gerincünk. Több tényező együttes hatására van szükségünk ahhoz, hogy változást érhessünk el.

A módszer a Katharina Schroth nevéhez fűződve az 1900-as évek eleje óta létezik és fejlődik. A németországi Asklepios Katharina Schroth Klinikai három -, négy-, hathetes bentfekvő időszakok alatt az érintettek hihetetlenül magasfokú tudást szerezhetnek saját testük korrekcióját illetően. A napi hat-hét óra (!) terápia, a vízi és egyéb csoportos foglalkozások, kezelések segítségével látványos javulás érhető el már ennyi idő alatt is. Hosszú távú utánkövetések, vizsgálatok, kutatások eredményei bizonyítják a módszer hatékonyságát.

Ha Te is szeretnél a módszerrel sikereket elérők körébe tartozni, gyere el a legközelebbi továbbképzésre, Zalaegerszegre.

Modern Scoliosis Terápia (Schroth szerint) továbbképzés

Időpontja: 2013.11.08-10 és 2013.11.15-17.
Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ
Zalaegerszeg 8900, Landorhegyi út 33.

További információ és jelentkezés:
http://www.viszenkft.hu

További sikereket kívánva:

Horvát Krisztina
Regionális Schroth instruktor
Scolinea Gyógytorna